Skip to content

Судноплавство через Суецький канал впало на дві третини після атак у Червоному морі

Судноплавство через Суецький канал впало на дві третини після атак у Червоному морі

Судноплавство через Суецький канал впало на дві третини на початку місяця, згідно з новими даними, які проливають світло на вплив збоїв у Червоному морі на світову торгівлю на тлі загострення геополітичної напруженості.

Управління національної статистики (ONS) повідомило, що за перший тиждень квітня кількість суден, які перетинають водний шлях, скоротилася на 66% порівняно з тим же періодом минулого року.

Суецький канал є важливим і жвавим торговельним шляхом для кораблів, що курсують між Азією та Європою, часто перевозячи такі товари, як нафта та природний газ.

Яскраві цифри проливають світло на вплив періоду занепокоєння в Червоному морі після ескалації конфлікту на Близькому Сході.

Починаючи з листопада, контейнеровози, що пролягають уздовж ключових торговельних шляхів, неодноразово піддавалися нападам.

Підтримувані Іраном повстанці Хуси стоять за нападами в рамках, як вони кажуть, кампанії солідарності з палестинцями в Газі на тлі конфлікту Ізраїлю та ХАМАС.

Це змусило деякі кораблі змінити маршрут навколо Африки через мис Доброї Надії, набагато довшу подорож, що підвищило витрати на доставку та спричинило затримки.

Дані показали, що потік суден, що пропливають навколо мису Доброї Надії, почав зростати в грудні, і до другого тижня лютого він більш ніж удвічі перевищив обсяг, ніж того ж тижня 2023 року.

Тим часом Дуврська протока була найбільш завантаженою з шести морських проходів, які вона проаналізувала: у 2023 році в середньому близько 1300 кораблів перетинали протоку на тиждень.

На вантажні судна припадала найбільша частка суден, що пройшли маршрутом – 50%.

Latest Posts

Чи розпочне королева Анна новий золотий вік круїзів?

Построенное по заявленной стоимости в 500 миллионов фунтов стерлингов, это первое новое судно компании за 14 лет (выходит

Порт Балтімора відкриває більш глибокий канал, що дозволить деяким кораблям пройти після обвалу мосту

Офіційні особи в Балтіморі планують відкрити більш глибокий канал для доступу комерційних суден до міського порту, починаючи з